Aeropress - kaffeskola

Aeropressen är kanske det snabbaste sättet att tillreda en rykande kopp gott kaffe på. Från det att du känner suget till att du står där med koppen i din hand behöver det inte ta mer än någon minut. Bryggarens ringa storlek och låga vikt gör den dessutom lämplig att ha med sig på resande fot.

Metod

Det finns två olika sätt att använda Aeropressen på, den tänkta metoden samt en inverterad teknik som enligt många ger ett bättre resultat.

Börja med att väga upp och mala kaffet. Placera kolven med gummidelen uppåt, trä på cylindern med filtersidan uppåt men avvakta med att skruva på filterhållaren.

Häll i det nymalda kaffet i cylindern. Slå på timern och häll samtidigt på kokande vatten, nästan upp till kanten. 

Rör om och fyll på ytterligare vatten till dess att vattnet når strax under kanten igen. Under tiden som kaffet drar placerar du ett filter i filterhållaren och skruvar det på plats.

När ungefär en minut har gått tar du en kopp eller kanna så som bilden visar och vänder på Aeropressen. 

Vänta tills dragtiden är 2 minuter och pressa sedan ned kolven och ut kommer ljuvligt kaffe. Pressa antingen i en kanna eller direkt ner i koppen.

* I detta exempel använder vi grovmalet kaffe, men Aeropress kan med fördel användas med alla malningsgrader beroende på önskat resultat.

Det behöver du:
  • Aeropress med filter
  • Kaffe av önskad malningsgrad*
  • Kvarn
  • Kokande vatten
  • Våg / Kaffemått
  • Tidtagarur

Malningsgrad: Grovmalet (bistromalet)
Bryggtid: 2 minuter 
Dosering: Ca 16-18 gram till en full Aeropress

KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart