Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola
HEM / KUNDTJÄNST / Kaffeskola / Droppbrygg
Placera filtret i filterhållaren och ställ på valfri kanna eller kärl. Koka upp vatten i en vattenkokare och häll på ett par dl. Detta gör vi för att förvärma porslinet samt ta bort eventuell papperssmak från filtret (visas ej på bilderna nedan).
Töm ut vattnet ur kannan från sköljningen och häll ner det malda kaffet i filtret. Häll en liten mängd av vattnet i cirkelrörelser med en jämn långsam stråle över kaffet, och se till att allt kaffe fuktas och låt det blomma (skumma) under ca 30 sekunder.
Fortsätt sedan att hälla vattnet med en jämn stråle i cirkelrörelser över kaffet till dess att den doserade mängden vatten hamnat i kannan. Hela förfarandet bör ta ungefär tre minuter, du kan justera tiden genom att mala kaffet annorlunda, ett finare kaffe ger en längre genomrinning.
Tips: Använd malningsgraden som ett verktyg för att få den smak du vill på kaffet. Generellt ger en något finare malning ett kraftigare kaffe och ett grövre malet kaffe mindre beska. Man måste dock hålla sig inom ett visst spann, eftersom kaffet annars lätt blir över- eller underextraherat.
Malningsgrad: Bryggmalet
Bryggtid: Ca 3 minuter
Dosering: 7 gram kaffe per 1 dl vatten
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart