Produktvikt: 5500 g
JORDGUBBE • KARAMELL • SÖTKÖRSBÄR
Denna mikrolott har bearbetats med vad producenten kallar den naturliga fermenteringsprocessen, vilket innebär att kaffebären fermenteras efter plockning ihop med en naturlig jäst, skapad från kaffebärens eget fruktsocker. Fermentationen ger kaffet en extra sötma och komplexitet, vilket skapar en balanserad espresso med tropiska toner.
BRYGGFAKTA:
Detta härligt fruktiga kaffe tål långa extraheringar, upp mot 38 sekunder. En lämplig ratio att börja med är 19 gram kaffe / 40 gram i koppen / 30 sekunder. Om du har möjlighet att ändra tryck i maskinen, sänk till 8 bar, då blir sötman ännu högre och syran mildare.
LAND: Brasilien
PRODUCENT: Fazenda Do Engenho
REGION: Carmo De Minas
VÄXTHÖJD: 1100 meter
ART/VARIETET: Icatu
PROCESSMETOD: Anaerobiskt med inhemsk jästkultur
TORKMETOD: Sol på upphöjda bäddar
SKÖRDEPERIOD: Maj 2023
LOTT-STORLEK: 360 kilo
Rostningsdatum | 2024-09-30 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart