HEM / KAFFE / Gringo Colombia El Diviso Anaerobic Sidra, 200 g

Denna lilla mikrolott visar verkligen varför Bourbon Sidra är kaffevärldens nya trendvarietet, detta är helt enkelt ett exceptionellt komplext kaffe.

José Uribe Lasso driver med sina tre barn gården Finca El Diviso i regionen Huila. Familjen har vunnit många priser för de unika sorter och bearbetningsmetoder som de använder på gården. Metoden för att få fram denna mikrolott börjar med att kaffebär med hög sockerhalt – 25 Brix eller högre – plockas, sorteras med och vatten och läggs sedan i täta påsar. De förseglade påsarna placeras i en industriell kyl för att jäsa vid 10 till 14 grader i 72 timmar. Den kalla temperaturen saktar ner mikrobiell aktivitet och gör att jäsningen går långsammare. Efter jäsning tvättas kaffet i rent vatten och läggs sedan i direkt solljus under ett dygn, innan det flyttas till torksängar i skugga. Resultatet är ett extremt smakrikt, komplext, elegant kaffe med en snygg tropisk fruktelegans. All in all, ett kaffe att förundas och glädjas över!

LAND: Colombia
PRODUCENT: Finca El Diviso
REGION: Bruselas – Huila
VÄXTHÖJD: 1850 meter
ART/VARIETET: Bourbon Sidra
PROCESSMETOD: Kallfermenterad avskalad jäsning 
TORKMETOD: Upphöjda torksängar
SKÖRDEPERIOD: Januari-Februari 2023
LOTT-STORLEK: 55 kilo

Rostningsdatum 2023-10-02
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart