Produktvikt: 280 g
MYNTA • PERSIKA • RABARBER
Äntligen har Gringo lyckats köpa och rosta detta fantastiska kaffe igen, precis som förra gången, utlovas en arombild och karaktär som inte liknar något annat kaffe.
Denna lilla mikrolott – som är en smakmässig fullträff – kommer från familjen Velez på gården Finca La Ricaurte i regionen Huila. Den 150 hektar stora gården fungerar som en skyddsbarriär för omgärdande skog och vattenkällor (där över 50 hektar är naturlig regnskog). På gården – som ligger på 1700–2000 meters höjd – odlar de främst variteten Caturra, som de gör små underverk med.
Kaffet på denna mikrolott har plockats för hand, skalats från sitt fruktkött, fermenterats i ståltankar i 92 timmar ihop med koldioxid och därefter torkats i tre veckor i sitt eget socker. Resultatet är ett komplext, örtigt och smakrikt kaffe med en snygg elegans. Här finner vi smaker som rabarber, mynta, gul frukt, solmogen persika och apelsinskal.
LAND: Colombia
PRODUCENT: Finca La Ricaurte
REGION: Huila
VÄXTHÖJD: 1700–2000 meter
ART/VARIETET: Caturra
PROCESSMETOD: Honey Carbonic
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd
SKÖRDEPERIOD: Augusti-September 2023
LOTT-STORLEK: 350 kilo
Rostningsdatum | 2024-05-08 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart