HEM / KAFFE / Gringo Colombia Honey Lulo Collab, 250 g

Luz Helena Salazar & Jairo Arcila är gifta och driver var sin kaffegård i regionen Armenia Quindio (Maracay & Santa Monica). Detta fruktdrivna kaffe är ett samarbete dem emellan, där Jairos experimentlusta och Helenas traditionella förädlingsmetod är i perfekt symbios.

Jairo har låtit fermentera sitt Honey-kaffe, av varieteten Castillo, ihop med Lulofrukt – en aromatisk frukt vars smak bäst beskrivs som en kombination av ananas & citron. Helena har våtförädlat sina Caturrabär enligt traditionell metod och torkat dem på upphöjda torbäddar.

Genom att blanda dessa två kaffen så får vi en perfekt kombination av den aromatiska komplexiteten från Lulofrukten och den balanserade sötman från Helenas utsökta caturrabönor.

VIKTIG INFO KRING ROSTNINGEN:

Jairos Honeybönor – som är fermenterade med lulofrukten – har massor av fruktsocker på ytan, vilket karamelliseras under rostning. Detta innebär att kaffet – trots sina ljusa rostprofil – ser ganska mörkt ut. Det blir extra tydligt som i detta fall, där de fruktfermenterade bönorna möter en våtförädlad Caturra (som inte har något socker på ytan som karamelliseras).

Land: Colombia
Producent: Santa Monica – Jairo Arcila; Maracay – Luz Helena Salazar
Region: Armenia Quindio
Växthöjd: 1450 -1500 meter
Art/Varietet: Castillo & Caturra
Processmetod: Experimentell (Castillo) & Våtförädlad (Caturra)
Torkmetod: Upphöjda torksängar
Skördeperiod: Juli 2024
Lott-storlek: 130 kilo

Rostningsdatum 2024-10-21
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart