HEM / KAFFE / Gringo Colombia La Luisa Honey Kiwi, 250 g

Finca La Luisas intention är att producera och bearbeta kaffe av hög kvalitet, oavsett om det är tvättat, bärtorkat eller kaffe med nya fermenteringstekniker. För fyra år sedan startade ägaren till La Luisa – Juan Pablo Vélez – ett projekt för att genomföra kolsyremaceration av kaffet, i tankar av rostfritt stål med CO2-injektion, så kallad macération carbonique. Utifrån den erfarenheten utvecklade de sedan en metod för att fermentera kaffe med fruktjuice, i det här fallet juice från kiwifrukt.

Metoden innebär att kaffebär läggs i en sluten jästank fylld med koldioxid. Bären jäses där i en anaerobisk miljö i upp till 120 timmar. Därefter tas bären ut, fruktköttet skalas bort, och sedan återförs bönorna med sitt sockerlager kvar in i tanken, där fruktsaften från kaffebären och kiwijuice tillförs. En andra fermentering påbörjas i tre dygn, innan kaffet sköljs och torkas. Resultatet blir ett piggt och levande kaffe med en frisk sötma och smak från kiwifrukt.

LAND: Colombia
PRODUCENT: Finca La Luisa – Finca La Luisa
REGION: Huila
VÄXTHÖJD: 1650-1780 meter
ART/VARIETET: Caturra
PROCESSMETOD: Anaerobisk Honey – med juice från kiwifrukt
TORKMETOD: Upphöjda torkbäddar
SKÖRDEPERIOD: September 2023
LOTT-STORLEK: 105 kilo

Rostningsdatum 2024-05-08
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart