HEM / KAFFE / Gringo Colombia La Rosa Anaerobic Castillo, 250 g

Gården La Rosa, belägen i regionen Antioquia, är mer än bara en kaffeodling – det är en frodig fristad för tropiska frukter! Förutom kaffe odlas här mango, apelsin, papaya, guanábana, mangostan, guava och mycket mer. Av gårdens totalt 21 hektar är fem hektar dedikerade till kaffeodling, däribland varieteten Castillo, som denna mikrolott består av.

Kaffebären plockas vid 1400 meters höjd när de är mörkröda och fulla av socker. De separeras med vatten och får sedan genomgå en långsam fermentering i slutna tunnor under 96 timmar. Efter fermenteringen torkar kaffet under kontrollerad luftcirkulation för att säkerställa en jämn kvalitet. Resultatet är ett kaffe med en rik sötma och fruktiga undertoner.

Land: Colombia
Producent: Finca La Rosa – Cumbres
Region: Antioquia – Hispania
xthöjd: 1200-1400 meter
Art/Varietet: Castillo
Processmetod: Anaerobiskt bärtorkad
Torkmetod: Sol på upphöjda bäddar
Skördeperiod: Mars- April 2024
Lottstorlek: 240 kilo

Rostningsdatum 2025-02-25
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart