kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 600 g
JORDGUBBSSYLT • MUSKOVADO • TROPISK FRUKT
Gringos egna gård Finca La Tierra, i regionen Cauca, odlar flera olika varieteter, bland annat den kraftfulla Tabi. På denna mikrolott så har de fermenterat de nyplockade kaffebären i 120 timmar i slutna tunnor, så kallad anaerobisk jästning. Därefter har kaffet torkats i en långsamt roterande trumma, en innovation som de själva utvecklat med en lokal hantverkare. Genom att låta kaffebären först jäsa under tryck med all den frukt som kaffebäret ger, och sen torka långsamt och jämt, blir resultatet ett tropiskt smakande kaffe. Detta gör att man verkligen kan känna att mycket av sötman från bären har gått in i kaffet. Perfekt som Espresso således.
Land: Colombia
Producent: Heber Sarria & Johan Ekfeldt – Finca La Tierra
Region: Cauca – Morales
Växthöjd: 1650 meter
Art/Varietet: Tabi
Processmetod: Experimentellt – Anaerobiskt
Torkmetod: Sol på upphöjda torksängar under UV-skydd
Skördeperiod: Maj-Juni 2024
Lott-storlek: 300 kilo
Rostningsdatum | 2024-12-16 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart