HEM / KAFFE / Gringo Colombia Las Flores Tabi T.S 200, 250 g

Här har vi ännu ett av de fantastiska experimentkaffen som moderna kaffejordbruk i Huila skämt bort oss med, denna gång från familjen Vergara Ayure på Finca Las Flores och varieteten TABI. Gården ligger på en höjd av 1730 meter och kaffet från januari till mars tidigare i år. Tabi betyder ”bra” på den inhemska colombianska dialekten Guambiano. Det är en hybrid av Bourbon, Typica och Timor HdT 1343. Tabi-sorten utvecklades av Cenicafe för att vara resistent mot bladrost, även kallad roya men har också visat sig ha fantastiska smakegenskaper när man skapar bärtorkade och experimentella kaffen.

Kaffebären på denna mikrolott handplockas vid optimala mognadspunkter med brixgrader på 22-26°C, desinficeras och fermenteras i plastpåsar i 12 timmar och sedan i ytterligare 24 timmar i ståltankar. Efter skalning av fruktköttet så fermenteras bönorna anaerobt med sitt socker intakt i ytterligare 48 timmar. Processen avbryts till sist med hett vatten, så kallad Thermal Shock. Slutligen så torkas kaffet i hermetiskt tillslutna avfuktare av rostfritt stål tills bönorna når en fuktnivå på 11%. Resultatet är ett makalöst balanserat kaffe med en komplex sötma och floralitet och med smaker som påminner om rieslingdruva & grönt te.

Land: Colombia
Producent: Finca Las Flores – Jhoan Manuel Vergara Ayure
Region: Huila
Växthöjd: 1730 meter
Art/Varietet: Tabi
Processmetod: Experimentell
Torkmetod: Upphöjda torksängar under UV-skydd
Skördeperiod: Januari-Mars 2024
Lott-storlek: 180 kilo

Rostningsdatum 2024-11-04
EAN 104656
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart