kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 260 g
APELSIN • BERGAMOTT • CITRONVERBENA
Detta kaffe är något så unikt som en Geisha som har fermenterats anaerobiskt med fruktsaften från Pink Bourbon bär. Resultatet är enastående gott; ett one hit wonder eller något som går att replikera, det får framtiden utvisa? Men Martha Cecilia Rodriguez – ägare av den två hektar lilla gården Pedra Grande i regionen Huila, säger bestämt: ”vi kommer att fortsätta att vara innovativa och leta efter nya jäsningsprocesser och protokoll för att uppnå magnifika och unika smaker”.
Först jäser Martha Geishabären för att mjuka upp kaffebären och utvinna saften ur fruktköttet. När bären har pressats från sin fruktsaft så fermenteras de aerobt i 12 timmar. Efter denna korta torkning så genomgår kaffet därefter en anaerob jäsning i slutna tankar i ytterligare 60 timmar, tillsammans med fruktsaft från varieteten Pink Bourbon. Slutligen tvättas och torkas kaffet i cirka upp till två veckor. Denna process bevarar Geisha-profilen, förstärker kaffets fruktiga toner och förbättrar rundheten och sötman. I kaffets karaktär finns komplexa toner av citrusfrukt, grönt äpple och örtig citronverbena.
Land: Colombia
Producent: Martha Cecilia Rodriguez – Finca Piedra Grande
Region: Huila
Växthöjd: 1800 meter
Art/Varietet: Geisha
Processmetod: Experimentell
Torkmetod: Upphöjda torksängar under UV-skydd
Skördeperiod: Augusti 2024
Lott-storlek: 105 kilo
Rostningsdatum | 2025-01-17 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart