kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 260 g
FIKON • KARAMELLISERAT SOCKER • NEKTARIN
Kaffeproducenten Luis Eduardo Campos driver gården & tvättstationen Cordillera de Fuego i San Marcos – West Valley-regionen – i Costa Rica. Denna lott kommer från varieteterna Catuai & Caturra.
Processen börjar med kaffebär som plockas när de är fullmogna, mörkt röda (26 brix); vilket gör att de har en hög sockerhalt och därmed matar den termiska processen. Bären värms sedan upp när fruktköttet fortfarande är kvar på bönorna. Exponeringen för värmen bryter ner de naturliga sockerarterna i kaffebären och karamelliserar dem delvis. Därefter skalas kaffet och fermenteras under tryck i ståltankar. Denna uppfinningsrika process ger kaffet en komplext fruktdriven karaktär med en mjuk och söt eftersmak.
Land: Costa Rica
Producent: Cordillera del Fuego SA
Region: West Valley
Växthöjd: 1275 – 1350 meter
Art/Varietet: Catuai & Caturra
Processmetod: Experimentell
Torkmetod: Upphöjda torksängar under UV-skydd
Skördeperiod: Mars 2024
Lott-storlek: 105 kilo
Rostningsdatum | 2024-10-02 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart