kr
Ej i lager
Produktvikt: 260 g
GULA BÄR / PASSIONSFRUKT / FRUKTKOLA
Att jäsa kaffe i en sluten miljö, så kallad anaerobisk fermentering, är denstora trenden inom modern kaffeproduktion. Ambitionen är att lyfta fram kaffets fruktighet och skapa smakrika och exotiska kaffen med en stor fyllighet.
På denna mikrolott - varieteten är Red Honey - så har producenten Don Tacho på sin tvättstation Juanachute skalat av fruktköttet efter skörd och sedan fermenterat kaffet i sitt eget socker i lufttäta tunnor i 72 timmar. Därefter torkas bönorna på upphöjda bäddar i 18 dagar. Kombinationen av fruktigheten som den anaerobiska fermenteringen ger, tillsammans med mjukheten och mildheten från honeymetoden, är klockren tycker vi. Ett otroligt smakrikt, mjukt & gott solfruktigt kaffe.
Plats: Tarrazu, Costa Rica
Kvalitet: SHG Typ: Caturra & Catuai
Altitud: 1800 meter
Farm: Juanachute
Ägare: Luis Anastasio Castro
Bearbetning: Anaerobic Honey
Torkning: Sol
Skördeperiod: Mars 2021
Lottstorlek: 150 kilo
Rostningsdatum | 2021-11-25 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart