HEM / KAFFE / Gringo Costa Rica El Papal Natural, 250 g

Producenten Don Tacho och tvättstationen Juanachute har vi jobbat med varje år sedan vi startade Gringo, vi älskar hans kaffen. Don Tachos vilja att experimentera och förbättra är outsinlig, han är en av våra mest dynamiska producenter.

På denna mikrolott får bären jäsa i sitt eget fruktkött i tunna lager i tre till fem dagar, med temperaturkontroll. Därefter påbörjas en spontan torkning, där bönorna ligger i tjockare lager, vilket sträcker sig från 13-18 dagar (beroende på värmen i luften). När fukthalten i bären når ett par procent över slutlig fukthalt, så packas bären i luftutsläppande säckar där de ligger i fem veckor innan export. Alla dessa steg gör att vi har fått förmånen att rosta ett otroligt smakrikt, mjukt, gott & solfruktigt kaffe.

LAND: Costa Rica
PRODUCENT: Juanachute
REGION: Tarrazu
VÄXTHÖJD: 1800 meter.
ART/VARIETET: Caturra
PROCESSMETOD: Bärtorkat
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd. 
SKÖRDEPERIOD: Februari 2022
LOTT-STORLEK: 220 kilo

Rostningsdatum 2022-11-07
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart