HEM / KAFFE / Kaffebönor, pods etc / Single Origin (brygg/espr) / Gringo Costa Rica Los Toños Anaerobic, 250 g

Att jäsa kaffe i en sluten miljö, så kallad anaerobisk fermentering, är den stora trenden inom kaffeproduktion just nu. Ambitionen är att lyfta fram kaffets fruktighet och skapa smakrika och aromatiska kaffen med en stor fyllighet. Detta är precis vad Jhonny Alvarado har gjort i denna mikrolott på sin gård Los Toños. Kaffet torkas först öppet i ett dygn innan Jhonny stänger in bären i slutna tunnor i 3-4 dagar. Därefter tvättas bären och torkas på upphöjda bäddar i 20 dagar. Resutatet har blivit ett delikat kaffe med karaktär av karamell, persika, gula bär, mjölkchoklad, karamell och apelsinblomma.  

  • Latte: Costa Rica 
  • Farm: Los Toños 
  • Producent: Alvarado Fonseca Family
  • Region: Brunca
  • Varietet: Milenio F1
  • Processmetod: Experimentell
  • Torkning: Sol (upphöjda torksängar) 
  • Skördeperiod: Mars 2024
  • Lottstorlek: 90 kilo


Rostningsdatum 2024-12-06
EAN 103671
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart