HEM / KAFFE / Gringo El Salvador San Andres Pacamara Espresso, 500 g

Kaffet odlas hos familjen Magaña i regionen Apaneca – som även driver gårdarna San José och El Limar. Detta är deras senaste gård och de första träden planterades här 2021 och detta är första skörden från de nyplanterade Pacamara-träden.

Här har varje böna handplockats när de är lila, precis på gränsen till att vara övermogna, och sedan fermenterats i trycksatta koldioxidbehållare i fyra dygn, innan bären har tvättats i kallt vatten och  långsamt torkat i sitt eget fruktkött i över en månad. Det ger ett krämigt kaffe, med toner av söt druva, apelsinskal och karamell. 

LAND: El Salvador
PRODUCENT: Finca San Andres
REGION: Volcán de Santa Ana, El Salvador
ART/VARIETET: Pacamara
PROCESSMETOD: Anaerobisk under kolsyretryck
TORKMETOD: Sol på upphöjda torkbäddar
SKÖRDEPERIOD: Mars 2023

BRYGGFAKTA

Det här är ett kaffe med en böna som har extremt mycket karaktär i sig. Här finns en massa härlig fruktsyra som kan - ifall man brygger kaffet när det är för färskt eller helt enkelt använder fel ratio och för snabb extrahering - förvandlas till en skarp syra. Men vid rätt extrahering, och när man låtit kaffet vila ett par veckor efter rostning, rikligt belönar baristan med en fin komplexitet och balans.

Rostningsdatum 2024-06-12
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart