kr
Ej i lager
Produktvikt: 510 g
KARAMELL • PLOMMONSYLT • VINDRUVA
Ett anaerobiskt kaffe från den storböniga varieteten Pacamara som är magiskt gott som espresso.
Kaffet odlas hos familjen Magaña i regionen Apaneca – som även driver gårdarna San José och El Limar. Detta är deras senaste gård och de första träden planterades här 2021 och detta är första skörden från de nyplanterade Pacamara-träden.
Här har varje böna handplockats när de är lila, precis på gränsen till att vara övermogna, och sedan fermenterats i trycksatta koldioxidbehållare i fyra dygn, innan bären har tvättats i kallt vatten och långsamt torkat i sitt eget fruktkött i över en månad. Det ger ett krämigt kaffe, med toner av söt druva, apelsinskal och karamell.
LAND: El Salvador
PRODUCENT: Finca San Andres
REGION: Volcán de Santa Ana, El Salvador
ART/VARIETET: Pacamara
PROCESSMETOD: Anaerobisk under kolsyretryck
TORKMETOD: Sol på upphöjda torkbäddar
SKÖRDEPERIOD: Mars 2023
BRYGGFAKTA
Det här är ett kaffe med en böna som har extremt mycket karaktär i sig. Här finns en massa härlig fruktsyra som kan - ifall man brygger kaffet när det är för färskt eller helt enkelt använder fel ratio och för snabb extrahering - förvandlas till en skarp syra. Men vid rätt extrahering, och när man låtit kaffet vila ett par veckor efter rostning, rikligt belönar baristan med en fin komplexitet och balans.
Rostningsdatum | 2024-06-12 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart