HEM / KAFFE / Gringo Etiopien Uraga Red Honey, 250 g

Detta kaffe har fått sitt namn från platsen där kaffet bearbetas, The Lecho Washing Station (Abdi jIBRIL). Den är uppkallad efter sin nuvarande platschef. Stationen hanterade kaffebär från 409 jordbrukare under den senaste säsongen. Detta mikroparti är en röd anaerobisk Honey!

Kaffet kommer från Uraga i Guji-zonen, som anses vara kaffets födelseplats. Guji-zonen ligger i Oromia-regionen i södra Etiopien och var tidigare en underregion till Sidamo men fick sin egen status för lite mer än 10 år sedan. Området är täckt av skog och är därför utmärkt för jordbruk och har idealiska förutsättningar för odling av Arabica-kaffe: hög höjd (över 1.500 m); rik, väldränerad (huvudsakligen vulkanisk) jord som knappast kräver ytterligare gödningsmedel; tropiskt höglandsklimat med 1.500-2.500 mm nederbörd under nio månader och optimala temperaturer mellan 15 och 24°C.

FERMENTERINGSPROCESSEN:
Etiopien är inte precis känt för att ligga i framkant när det gäller experimentella bearbetningsmetoder, men detta anaeroba honungsparti visar att vissa tvättstationer börjar lyckas producera mycket fina, strukturerade och delikata kaffe med nya metoder! Efter att ha handplockats vid högsta mognad och handsorterats skalas kaffebären så att nästan allt socker är kvar på pergaminohinnan. Kaffet packas sedan tätt i plastfat och får jäsa utan syre i 96 timmar. De läggs sedan ut på upphöjda bäddar för att torka i upp till 10 dagar.

Land: Etiopien
Producent: Uraga Washing Station
Region: Guji
Växthöjd: 1925 – 1945 meter
Art/Varietet: Heirloom
Processmetod: Anaerobisk Honey
Torkmetod: Sol på upphöjda bäddar
Skördeperiod: Januari 2024

Rostningsdatum 2025-01-22
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart