kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 260 g
BLODAPELSIN • KARAMELL • MJUKBÄRIG
Filberto Pablo Pablos kaffe har inga ess i rockärmen: inga banbrytande bearbetningstekniker, inga exotiska varieteter, bara en omsorg kring alla de steg i odlingen som gör att kaffet smakar så gott. Hans våtförädlade kaffe från varieteterna Caturra & Bourbon är perfekt balanserat, med sötma & syra från körsbär och apelsin som balanseras av djup kola och nougat.
Kaffebären – som plockas för hand – skalas samma dag och jäser i 24 timmar, tvättas och blötläggs ytterligare en gång. Kaffet torkas därefter på torkbäddar och sorteras omsorgsfullt lott för lott.
Filberto Pablo Pablo är första generationens kaffeproducent. Hans gård ligger i staden San Antonio Huista, i Huehuetenango-regionen. Filbertos kaffebär plockas i totalt två omgångar per skörd, för att säkerställa att endast de mogna körsbären plockas. Bären skalas samma dag som de plockas och fermenteras i bassänger under cirka 24 timmar. Kaffet tvättas sedan och flyttas till torkplatser för att torka i ett 5 cm tjockt lager i fem dagar.
Land: Guatemala
Producent: Filberto Pablo Pablo
Region: Huehuetenango
Växthöjd: 1650 – 1700 meter
Art/Varietet: Caturra & Bourbon
Processmetod: Våtförädlat / Tvättat
Torkmetod: Sol på betonggolv
Skördeperiod: Mars 2024
Lottstorlek: 315 kilo
Rostningsdatum | 2024-11-05 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart