Produktvikt: 260 g
MANGO • MUSKOVADO • RÖDA DRUVOR
Ekologiskt Certifierad Mikrolott
Jag som har producerat denna anaerobiska mikrolott heter Moises Hidardo Hernandez och driver gården Cascaritas – på gränsen till El Salvador – ihop med min mor. Jag har producerat mikrolotter sedan 2015 och älskar att experimentera.
Anaerobisk jäsning har jag provat på många olika vis, både i säck, tunnor och i ståltankar. Ofta, som i detta kaffe, ger processen mycket utpräglade smakprofiler: fruktigt, tropiskt och sprudlande. Varieteten i denna mikrolott är Parainema och passar mycket bra när man vill lyfta fram fruktigheten i kaffet. Efter fermentation i sitt eget fruktkött och i tätslutande tunnor så har det fått torka på upphöjda torkbäddar i 18 dygn. Allt för att skapa ett riktigt komplext och unikt kaffe.
LAND: Honduras
PRODUCENT: Moises Hidardo Hernandez – Finca Cascaritas
REGION: San Marcos
VÄXTHÖJD: 1550 meter
ART/VARIETET: Parainema
PROCESSMETOD: Experiment – Anaerobic Natural (Carbonic)
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd
SKÖRDEPERIOD: Januari-Februari 2022
LOTT-STORLEK: 140 kilo
Rostningsdatum | 2022-11-03 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart