Produktvikt: 280 g
ANANAS • GRÖNT ÄPPLE • KRYDDIG CHOKLAD
Jag som har producerat denna mikrolott heter Moises Hidardo Hernandez och driver gården Cascaritas ihop med min mor. Jag har producerat mikrolotter sedan 2015 och älskar att experimentera. Anaerobisk fermentation har jag provat på många olika vis, både i säck, tunnor och i ståltankar, men detta är första gången som jag använder en jäststam – som heter Yeast Oro och är speciellt framtagen för att användas med kaffe. Den tillsatta jästen ger kaffet en annorlunda smakprofil: fruktigt, krämigt och juicigt. Varieteten i denna mikrolott är Parainema och passar mycket bra när man vill lyfta fram fruktigheten i kaffet.
Efter fermentation i sitt eget fruktkött och i tätslutande tunnor så har kaffet fått torka på upphöjda torkbäddar i 22 dygn. Just denna lott är den bästa jag hittills har producerat, så jag hoppas att du tycker om den.
LAND: Honduras
PRODUCENT: Moises Hidardo Hernandez – Finca Cascaritas
REGION: San Marcos
VÄXTHÖJD: 1550 meter.
ART/VARIETET: Parainema
PROCESSMETOD: Experiment – Anaerobic Natural (Carbonic)
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd
SKÖRDEPERIOD: Januari-Februari 2022
LOTT-STORLEK: 140 kilo
Rostningsdatum | 2022-09-21 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart