HEM / KAFFE / Gringo Honduras Cascaritas White Pacas, 250 g

Gringo har arbetat med Moisés Hidardo Hernández under de senaste fyra åren och tycker verkligen om att följa hans hårda arbete med att göra sitt kaffe bättre och bättre. Det här är ett White Honey-kaffe, där en del av sockret skalas bort före torkning, vilket ger ett rent och ljust kaffe med några fina fruktiga toner.

Gringo träffade Moisés tidigare i somras och lät honom sköta snacket:

"Jag som har producerat denna Honey-mikrolott heter Moises Hidardo Hernandez och driver gården Cascaritas – på gränsen till El Salvador – ihop med min mor. Jag har producerat mikrolotter sedan 2015 och älskar att experimentera. Att torka kaffet i delar av sitt eget socker, som på den här lotten, ger mig kaffen som blir mjuka i karaktären men också en mild och behaglig fruktighet. Kaffesorten i denna mikrolott är Pacas, en varietet som vi är mycket stolta över och som passar extra bra när vi torkar bönorna i sitt eget socker. Det ger inte bara ett väldigt gott kaffe, det sparar också på vatten. Mitt kaffe är elegant, lätt fruktigt, milt krämigt och har en fin fruktsötma i eftersmaken.

Även om jag för närvarande arbetar i olika befattningar är hela mitt liv uppbyggt kring kaffe. Det började när jag var barn, eftersom jag föddes som fjärde generationens kaffeodlare. Men jag är också initiativtagare till exportföretaget Cafesmo, där jag utvecklar olika aspekter av vår organisation och min fästmö och jag driver även ett kafé där vi serverar single origin-kaffe och honduransk finkakao i staden Santa Rosa de Copán.

Jag har förberett mikrolotter sedan 2015 och jag älskar att experimentera. Med nya eller knappt kända varieteter och med olika processer. För våra honungsspecialkaffe strävar vi efter att få en tillgänglig smak och inte uteslutande för finsmakare. Vi letar efter balans, klarhet och en fin och ljus fruktighet.

Min mor och jag äger tillsammans 3,5 hektar vacker mark nära varandra på en höjd av 1230 till 1300 meter, där detta kaffe kommer ifrån. Vi arbetar med flera varieteter, som Parainema, Obata, Bourbon, för att kunna erbjuda ett brett utbud av mikrolotter och något som passar varje smak. Förutom tall, som är naturligt dominerande i vår region, har vi också planterat ytterligare träd för att generera tillräcklig skugga på alla delar av plantagen. Här finns bananträd, men också amerikanska valnötsträd, hasseltall, guamo och malcinca."

Land: Honduras
Producent: Moises Hidardo Hernandez – Cascaritas
Region: Santa Rosa de Copán
Växthöjd: 1230-1300 meter
Art/Varietet: Pacas
Processmetod: Honey
Torkmetod: Sol på upphöjda bäddar
Skördeperiod: Februari 2024
Lott-storlek: 300 kilo

Rostningsdatum 2024-09-05
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart