kr
Ej i lager
Produktvikt: 260 g
EUKALYPTUS • KAKAO • TRANBÄR
Detta kaffe passar alla bryggmetoder om man vill ha ett kaffe med en kryddig karaktär med låg syra.
Den indonesiska ön Sumatra odlar och förädlar många spännande kaffen och detta – från småproducenter runt byn Wih Lang i Pegasingdistriktet – är inget undantag. Här är 95 procent av befolkningen kaffebönder, vilket gör kaffe till huvudinkomsten för människorna i området. Mikroklimatet – som påverkas av den höga höjden – ihop med jordmånen, där ph-värdet ligger mellan 6 till 7 pH, gör att kaffeplantorna blir välutvecklade och frodande. Detta i sin tur ger kaffet en unikt distinkt smak av kryddig choklad, örter, grapefrukt och bär.
LAND: Indonesien
PRODUCENT: Jordbruk kring byn Wih Ilang
REGION: Pegasing District
VÄXTHÖJD: 1600-1700 meter
ART/VARIETET: Timor
PROCESSMETOD: Våtskalat
TORKMETOD: Sol
SKÖRDEPERIOD: Augusti-September 2023
LOTT-STORLEK: 21 000 kilo
Rostningsdatum | 2024-07-29 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart