Presskanna - kaffeskola

Presskanna, Bistro, franskpress -kärt barn har många namn. En ytterst enkel och smidig bryggmetod som är svår att misslyckas med.

Metod

Koka upp vatten i en vattenkokare. Under tiden som du maler kaffet kan du förvärma presskannan med kokande vatten.

Häll sedan bort vattnet och fyll på med det malda kaffet. Häll önskad mängd vatten över kaffet samtidigt som du startar timern. Rör om.

Här finns det två skolor, ena säger att man inte bör röra om ytterligare men vi föredrar att man rör om igen efter ca en minut.

När fyra minuter har gått skjuter du ner locket i kannan och pressar sedan ner filtret så att kaffet hamnar i botten, pressa inte alltför hårt utan sluta när ett motstånd uppstår. 

Servera genast, och undvik att hälla upp det sista i botten eftersom det ofta innehåller lite mer partiklar som kan ge en bitter smak.

Tips: Om det går trögt att pressa ner filtret, backa upp det ett par mm och pressa sedan igen.

Det behöver du:
  • Presskanna
  • Kaffe
  • Kvarn
  • Vatten värmt till 94-96 grader
  • Våg / Kaffemått
  • Tidtagarur

Malningsgrad: Grovt
Bryggtid: 4 minuter 
Dosering: 7 gram kaffe per 1 dl vatten

KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart